Γλυκά Και Επιδόρπια

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) ηλιέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουτ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • λίγο βιτάμ λιωμένο

Οδηγίες

  1. Ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και τα ανακατεύω με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Βουτυρώνω ένα ταψί με βιτάμ. Βάζω ένα φύλλο στο ταψί και ρίχνω δύο κουταλιές γέμιση. Σουρώνω το φύλλο στην άκρη του ταψιού. Με τον ίδιο τρόπο τοποθετώ στο ταψί όλα τα φύλλα και όλη την γέμιση, μέχρι να γεμίσει όλο το ταψί.
  2. Ρίχνω λίγο ηλιέλαιο από πάνω και βάζω το γλύκισμα στο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σε κατσαρόλα βάζω τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζω για λίγα λεπτά.
  3. Όταν ψηθεί το γλυκό το αφήνω να κρυώσει και ρίχνω το σιρόπι χλιαρό πάνω του σιγά σιγά με μία κουτάλα. Όταν σερβίρω αν θέλω πασπαλίζω με λίγη τριμένη κανέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το όνομα πατσαβούρα το πήρε από τα σουρωμένα φύλλα του! Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου