Γλυκά Και Επιδόρπια

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Λαδερός αρακάς με κολοκυθάκια

Συστατικά

  • 1 κιλό αρακά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ
  • 1 φλιτζ.του καφέ ελαιόλαδο
  • 1φλιτζ. του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  •  4 κουτ. σούπας λάδι (για τα κολοκυθάκια)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 150 γραμμ. κασέρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά σούπας θυμάρι

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζεται τον αρακά. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο και μόλις ροδοκοκκινήσει ελαφρά ρίχνετε μέσα τον αρακά και τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύετε ελαφρά, προσθέτετε 1/2 ποτήρι νερό και τον αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ρίξτε μέσα τον άνιθο ψιλοκομμένο.
  2. Μαρινάρετε τις φέτες του κολοκυθιού στο λάδι μαζί με αλάτι και πιπέρι για 1/2 ώρα τουλάχιστον.
  3. Αδειάζετε σε ένα ταψί του φούρνου τον αρακά σας, τοποθετείτε από πάνω τις μαριναρισμένες φέτες κολοκυθιού σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και βάζετε τις λεπτές φέτες κασεροιύ από πάνω.
  4. Πασπαλίζετε με το θυμάρι και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά της ώρας. Σερβείρετε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου