Λαδερός αρακάς με κολοκυθάκια
Συστατικά
- 1 κιλό αρακά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ
- 1 φλιτζ.του καφέ ελαιόλαδο
- 1φλιτζ. του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
- 4 κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
- 4 κουτ. σούπας λάδι (για τα κολοκυθάκια)
- αλάτι, πιπέρι
- 150 γραμμ. κασέρι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλιά σούπας θυμάρι
Οδηγίες
- Ετοιμάζεται τον αρακά. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο και μόλις ροδοκοκκινήσει ελαφρά ρίχνετε μέσα τον αρακά και τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύετε ελαφρά, προσθέτετε 1/2 ποτήρι νερό και τον αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ρίξτε μέσα τον άνιθο ψιλοκομμένο.
- Μαρινάρετε τις φέτες του κολοκυθιού στο λάδι μαζί με αλάτι και πιπέρι για 1/2 ώρα τουλάχιστον.
- Αδειάζετε σε ένα ταψί του φούρνου τον αρακά σας, τοποθετείτε από πάνω τις μαριναρισμένες φέτες κολοκυθιού σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και βάζετε τις λεπτές φέτες κασεροιύ από πάνω.
- Πασπαλίζετε με το θυμάρι και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά της ώρας. Σερβείρετε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου