Γλυκά Και Επιδόρπια

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Μαριναρισμένες Ελιές και Ντομάτες σε Αραβικές Πίτες


Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: περίπου 3-4 λεπτά
Υλικά (για 8 άτομα):

500 γρ. πράσινες ελιές, κατά προτίμηση τσακιστές ή χαρακτές, κομμένες σε μικρά κομμάτια, ή από βαζάκι, έτοιμες κομμένες σε ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμύδια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα, ή 1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
30 ml χυμός λεμονιού
4 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια, ψιλοσπασμένα
120 ml ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον για τις πίτες
4 μεγάλες αραβικές πίτες
αλάτι



Διαδικασία:
Βάζουμε τις ελιές και τις ντομάτες σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλατίζουμε και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά. Αλείφουμε τις αραβικές πίτες με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις σπάμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε την ντομάτα με τις ελιές και τη μαρινάδα τους, τα φρέσκα ή το ξερό κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, τα καρύδια και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με τις πίτες.


ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου