Γλυκά Και Επιδόρπια

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κερκυραϊκό μπουρδέτο με χταπόδι

Συστατικά

  • 1 μεγάλο χταπόδι
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
  • 1/1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκό πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

Οδηγίες

  1. Σε μία κατσαρόλα με δύο ποτήρια νερό και το ξύδι ζεματάω το χταπόδι για πέντε λεπτά και μετάτο βγάζω και το κόβω κομματάκια.
  2. Ξαναρίχνω το χταπόδι στην κατσαρόλα μαζί με τα δύο πιπέρια, τον πελτέ ντομάτας και το λάδι και αφήνω να βράσει για δύο ώρες.
  3. Προσθέτω της πατάτες και αφήνω να βράσει για άλλη μισή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

είναι μία συνταγή που είδα στην εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη.Αν μας αρέσουν τα καυτερά μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο πιπέρι
 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου