Συστατικά
- 1 μεγάλο χταπόδι
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
- 1/1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκό πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
Οδηγίες
- Σε μία κατσαρόλα με δύο ποτήρια νερό και το ξύδι ζεματάω το χταπόδι για πέντε λεπτά και μετάτο βγάζω και το κόβω κομματάκια.
- Ξαναρίχνω το χταπόδι στην κατσαρόλα μαζί με τα δύο πιπέρια, τον πελτέ ντομάτας και το λάδι και αφήνω να βράσει για δύο ώρες.
- Προσθέτω της πατάτες και αφήνω να βράσει για άλλη μισή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
είναι μία συνταγή που είδα στην εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη.Αν μας αρέσουν τα καυτερά μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο πιπέρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου