Γλυκά Και Επιδόρπια

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Σάντουιτς με τα Υλικά της Χωριάτικης Σαλάτας


ένα εύκολο σάντουιτς με τα υλικά της παραδοσιακής μας σαλάτας!

Υλικά (για 4 άτομα):

1 ψωμί τσιαπάτα, μεγάλο, κομμένο στα 4 ή 2 μεσαίου μεγέθους κομμένα στα 2 και μετά κάθε κομμάτι στη μέση
2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μέτριο αγγούρι, βιολογικής καλλιέργειας, κομμένο σε λεπτές φέτες με τη φλούδα, πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι



Για το άλειμμα φέτας:
200 γρ. φέτα, μαλακή, κομματιασμένη
2 - 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
8 ελιές τύπου Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια
1 κουτ. γλυκού κάππαρη, καλά ξεπλυμένη
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Διαδικασία:
Ντιπ φέτας: Χτυπάμε στο μούλτι τη ρίγανη με το λάδι, την κάππαρη, τις ελιές, το γιαούρτι και στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα και χτυπάμε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σάντουιτς: Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με το ντιπ φέτας, από πάνω καλύπτουμε με φέτες ντομάτας, μετά με φέτες αγγουριού και καλύπτουμε με το άλλο μισό κάθε ψωμιού. Τυλίγουμε τα σάντουιτς με πλαστική μεμβράνη και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα καταναλώσουμε.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου