Γλυκά Και Επιδόρπια

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Μπιφτέκια Με Τυρί Και Μπέϊκον


Υλικά (για 4 μερίδες):
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
10 φέτες καπνιστό μπέικον αλεσμένες
3 κτσ τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί ή μαυροδάφνη
1 αυγό
3 φέτες ψωμί χωριάτικο μουσκεμένο και καλά στημένο
1 κτσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κτσ τριμμένο κρεμμύδι (πολτός)
2 σκ. σκόρδου πολτοποιημένες
1/2 κτσ πάπρικα
1 - 2 πρέζες τσίλι ή καγιέν
αλατοπίπερο (προσοχή στο αλάτι, λόγω τυριού)



Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις. Τηγανίζουμε ένα κομματάκι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τις γεύσεις. Πλάθουμε μακρόστενα στρογγυλεμένα μπιφτέκια, όχι πολύ παχιά. Ψήνουμε στο φούρνο, στη σχάρα ή στο τηγάνι για 2΄ σε δυνατή φωτιά και εν συνεχεία για 3 - 5΄, αναλόγως με το πόσο ζουμερά τα θέλουμε.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου