Υλικά
Για 4 άτομα
Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου
Διαδικασία
Μαφαλντίνα δεν είναι η μικρή Μαφάλντα - η γλυκύτατη πιτσιρίκα του Αργεντινού σκιτσογράφου Quino. Μαφαλντίνα είναι μία κυματιστή και λίγο πιο πλατιά ταλιατέλα.
Τις δικές μας μαφαλντίνες τις βράζουμε για 11 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο. Μετά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να ξανθύνει. Κόβουμε το σολομό σε μεγάλα κομμάτια και τον ρίχνουμε στο τηγάνι να ασπρίσει. Σβήνουμε με το κονιάκ, ανακατεύουμε και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με πιπέρι και τελειώνουμε με το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε τα υλικά μας, ρίχνουμε τις βρασμένες μαφαλντίνες και τα φέρνουμε όλα μαζί μία βόλτα. Αμαρτία!
Τις δικές μας μαφαλντίνες τις βράζουμε για 11 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο. Μετά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να ξανθύνει. Κόβουμε το σολομό σε μεγάλα κομμάτια και τον ρίχνουμε στο τηγάνι να ασπρίσει. Σβήνουμε με το κονιάκ, ανακατεύουμε και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με πιπέρι και τελειώνουμε με το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε τα υλικά μας, ρίχνουμε τις βρασμένες μαφαλντίνες και τα φέρνουμε όλα μαζί μία βόλτα. Αμαρτία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου