Γλυκά Και Επιδόρπια

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Σοκολατένιο Κέϊκ Κατσαρόλας


το κέϊκ αυτό είναι ειλικρινά πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 βιτάμ
  • 4 κουτ.σούπας κακάο
  • 8 κουτ.σούπας νερό
  • 1 1/2 ποτήρι νερού αλεύρι
  • 1 ποτηράκι του κονιάκ κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
  • 1 μπέικιν
  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρολα βαζουμε το βιταμ, τη ζαχαρη, το κακαο, το νερο. Τα ανακατευουμε μεχρι να διαλυθουν και να μην εχουν γρομπαλακια. Τα αφηνουμε να παρουν βραση.
  2. 'Οταν βρασουν ριχνουμε το λικερ και ανακατευουμε. Το κατεβαζουμε απο τη φωτια. Σε ενα ποτηρι του νερου κραταμε απο το μειγμα της κατσαρολας και το βαζουμε στο ψυγειο αμεσως.
  3. Στη συνεχεια χτυπαμε τα αυγα για ενα λεπτο περιπου μεχρι να αφρατεψουν. Ριχνουμε και το αλευρι και μετα το σοκολατενιο μειγμα της κατσαρολας. Το χτυπαμε μεχρι να ανακατευτει καλα.
  4. Βουτηρωνουμε μια φορμα και αλευρωνουμε. Ριχνουμε το μειγμα και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 30 λεπτα στους 180 βαθμους.
  5. 'Οταν ψηθει το ξεφορμαρουμε και βαζουμε το σιροπι απο πανω που ειχαμε κρατησει στο ψυγειο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελετε το στολιζετε οπως εκανα εγω. Καλο ειναι να μη βαλετε φραουλες αν δεν φαγωθει αμεσως γιατι βγαζουν υγρα.
Συνοδευεται και με παγωτο. Γινεται και τουρτα!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου