Γλυκά Και Επιδόρπια

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Γιαννιώτικη κιμαδόπιττα

Συστατικά

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 1 1/2 κιλό κιμά πρόβειο
  • λιγο γάλα
  • 8 παξιμάδια
  • 6 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτηρο
  • λίγο τυρί τριμμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 χούφτα μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύλο κανέλλας ή μπαχάρι

Οδηγίες

  1. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με βούτηρο σε μια κατσαρόλα έως ότου ξανθύνει. Προσθέτε και τσιγαρίζετε τον κιμά. Ανακατεύετε και ρίχνετε την ντομάτα λυωμένη σε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μαιντανό και την κανέλλα. Αφήνετε να σιγοβράζει ο κιμάς σε σιγανη φωτιά ώσπου να πιεί τα ζουμιά του.
  2. Εν τω μεταξύ μουσκεύετε τα παξιμάδια με γάλα και αφού τα στύψετε, τα ρίχνετε στο μαγειρεμένο κιμά με το τριμμένο τυρί και τα αυγά που έχετε ήδη έχετε κτυπήσει.
  3. Βουτηρώνεται ένα ταψί και στρώνεται τα μισά φύλλα αλέιφοντας τα με λειωμένο βούτηρο. Απλώνετε τη γέμιση, τη στρώνετε και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, που αλείφετε ένα ένα πάλι με βούτηρο.
  4. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια με μυτερο μαχαίρι και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου