Γλυκά Και Επιδόρπια

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΟΥΒΑΡΕΛΑΚΙΑ


Υλικά
1 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια
3 πατάτες
1,5 φλυτζάνι ρύζι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
για το αυγολέμονο:
2 αυγά
2 μέτρια λεμόνια
3 κουταλάκια κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Παίρνουμε 1 κιλό κιμά και προσθέτουμε 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, 1,5 φλυτζάνι ρύζι για γεμιστά, 1 αυγό και το μαϊντανό. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τοποθετούμε προσεκτικά σε κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό και λίγο λάδι. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες τις οποίες μπήγουμε ενδιάμεσα στα μπαλάκια Πριν τα σερβίρουμε τα περιχύνουμε με σάλτσα αυγολέμονο. Μπορούμε αντί για αυγολέμονο από την αρχή να ρίξουμε τοματοπολτό με λίγη κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου