Γλυκά Και Επιδόρπια

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Μπισκότα με Μαστίχα


Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 20΄, Ψήσιμο: 25΄


Υλικά (για 800 γρ. μπισκότα):
400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης + λίγο ακόμη
για τον πάγκο εργασίας
200 γρ. βούτυρο (το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει)
1 αυγό μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικό
40 γρ. γάλα πλήρες
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
5 - 6 σταγόνες μαστιχέλαιο ή στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού κρύσταλλοι μαστίχας κοπανισμένοι πολύ καλά στο γουδί
σκούρα καστανή ζάχαρη (για πασπάλισμα)
130 γρ. ζάχαρη καστανή



Διαδικασία

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από την καστανή ζάχαρη, και τα ζυμώνουμε καλά με το χέρι έως ότου πετύχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετή ώρα, αν και είναι προτιμότερο να τη φτιάξουμε μία ημέρα πριν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος περίπου 1/2 εκ. και κόβουμε μπισκότα με ένα κουπάτ (κόφτης) διαμέτρου 5 εκ. Βάζουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα, τα αλείφουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με τη σκούρα καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε για 25 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου