Γλυκά Και Επιδόρπια

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ζελέ από κρέμα πορτοκάλι με παγωτό σοκολάτα

Υλικά

Για 4 άτομα
Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου

Βασικά συστατικά

πορτοκάλι | παγωτό
  • 1/2 κιλό παγωτό σοκολάτα (το αρκούδι προτιμάει μαύρη)
  • χυμό από 4 πορτοκάλια
  • 8 μικρά φύλλα ζελατίνα ζαχαροπλαστικής
  • 1/2 νεροπότηρο γάλα
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι με το γάλα. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5-7 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το νερό και τα μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Αυτά λιώνουν αμέσως και κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Προσθέτουμε σιγά - σιγά το πορτοκαλογάλα μας, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνα και να γίνει ένα ομοιόμορφο, όχι πολύ παχύρευστο, μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια (για κρέμα καραμελέ) και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Αφού παγώσουν, τα ξεφορμάρουμε ένα- ένα και σερβίρουμε ένα φορμάκι κρέμα και 2-3 μπάλες παγωτό σοκολάτα για κάθε μερίδα. Διακοσμούμε και αρωματίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.
Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου