Γλυκά Και Επιδόρπια

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Πιτσάκια με Φράουλα και Σοκολάτα


Υλικά (για 20 - 24 κομμάτια):

Για τη ζύμη:
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
30 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
χυμός από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό



Για την επικάλυψη:
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη
500 γρ. φράουλες, σε μικρά κομμάτια
ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)




Διαδικασία:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε φτιάχνοντας ένα μαλακό ζυμάρι. Το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 40 λεπτά), και το ξαναζυμώνουμε ελαφρώς. Το ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε μικρούς δίσκους με το στόμιο ενός φλιτζανιού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί, όπου απλώνουμε τους δίσκους ζύμης.
Βάζουμε μερικά κομμάτια φράουλας σε κάθε δίσκο και με ένα πιρούνι τα πιέζουμε ώστε να πολτοποιηθούν. Από πάνω μοιράζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και από 1 - 2 κομμάτια φράουλας. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

ΚΑΛΟ ΦΑΓΩΜΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου