Γλυκά Και Επιδόρπια

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Σφυρίδα με σκόρδο και σάλτσα νεραντζιού


Υλικά
• 700 γρ. σφυρίδα
• 2 κουταλιές αλεύρι ανακατεμένο με 1 κουταλάκι αλάτι
• 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 5 κουτ. σούπας βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό
• 4 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
• 5-6 κλωστούλες σαφράν (κρόκο Κοζάνης)
• ½ φλιτζάνι νερό
• 1 φλιτζάνι χυμό νεραντζιού ή ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού και ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
• 1 κουτ. σούπας αλεύρι
• 4 μικρά κρεμμυδάκια κομμένα μέση κατά μήκους
• 4 κλωναράκια μαϊντανό


1. Ξεπαγώνετε τη σφυρίδα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Την πλένετε και την στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας . Την πασπαλίζετε με αλεύρι και αλάτι.
2. Μουλιάζετε το σαφράν σε λίγο κρύο νερό .
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε την σφυρίδα γυρίζοντάς την με προσοχή για να ροδίσει από τις δύο πλευρές . Τη βγάζετε και την κρατάτε ζεστή .
4. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τις σκελίδες σκόρδου μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το σαφράν με το νερό του , αλάτι, πιπέρι και τέλος το νερό.
5. Διαλύετε 1 κουταλιά αλεύρι στο χυμό νεραντζιού και το προσθέτετε στο τηγάνι. Σιγοβράζετε τη σάλτσα και όταν πήξει τη βγάζετε από τη φωτιά.
6. Λίγο πριν το σερβίρισμα βάζετε το ψάρι στο τηγάνι και το αφήνετε να σιγοβράσει για 2΄ μαζί μέσα στην σάλτσα .
7. Σερβίρετε το ψάρι σε πιατέλα γαρνιρισμένη με τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. και το συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου