Γλυκά Και Επιδόρπια

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Γλυκό του Κουταλιού Ντοματίνι με Μους Φέτα




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ:
18 μεγάλα ντοματίνια
400 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό
½ κουτ. του γλυκού μαύροι και πράσινοι κόκκοι πιπεριού
1-2 τεμ. αστεροειδούς γλυκάνιου (ανίς
)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΦΕΤΑ:
250 γρ. φέτα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ:
Σε βραστό νερό ρίχνουμε τα ντοματίνια για 1 λεπτό. Τα βγάζουμε, τα ρίχνουμε σε νερό με πάγο και τα ξεφλουδίζουμε. Αδειάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τα μυρωδικά σε μία κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σιρόπι να πιει το μισό νερό του. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Με αυτό συνοδεύουμε χοιρινό, τυριά και γιαούρτι.


ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΦΕΤΑ:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη φέτα με την άχνη και τα 50 γρ. κρέμα γάλακτος. Φτιάχνουμε μία κρέμα στην οποία ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Σε μια μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια τοποθετούμε τουλπάνι και βάζουμε τη μους. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.





ΦΑΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου