Γλυκά Και Επιδόρπια

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Μελομακάρονα


τα μελομακάρονα είναι γλυκό που φτιάχνεται κάθε χριστούγεννα από όλα τα σπίτια ανεξαιρέτως!

Υλικά :
2 φλ. λάδι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ. περίπου αλεύρι μαλακό
1 ½ κ.γ. σόδα
ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

Σιρόπι:
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. μέλι
1 φλ. νερό


Εκτέλεση: 
Δουλεύουμε το λάδι αρκετή ώρα με το μίξερ και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό, το σιμιγδάλι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα. 
Τα πλάθουμε μικρά γιατί μεγαλώνουν πολύ και τα βάζουμε στο φούρνο αφού έχει φτάσει τους 200 C γιατί αλλιώς απλώνουν. 
Όταν είναι ακόμα ζεστά τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό. Πασπαλίζουμε με αρκετή καρυδόψιχα.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου