Γλυκά Και Επιδόρπια

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Γαμοπίλαφο

Γαμοπίλαφο.συνταγή από τα χωριά της όμορφης Κρήτης.Παραδοσιακό φαγητό το οποίο σερβίρεται στους παραδοσιακούς γάμους και το οποίο συνοδεύεται με ζυγούρι!
Υλικά για 2 άτομα:

  • 1,5 κιλό ζυγούρι
  • 120 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 1 λίτρο ζωμό από το ζυγούρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι χονδρό
  • πιπέρι  
Διαδικασία Συνταγής
  Το φτιάχνουμε με αρνάκι απογαλακτισμένο (που τρώει χορταράκι δηλαδή) και είναι μέχρι 12 μηνών - αυτό είναι το λεγόμενο ζυγούρι.

Ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το κρέας. Το βράζουμε σε αρκετό νερό για 3-4 ώρες, μέχρι να μαλακώσει πάρα πολύ. Τον αφρό που δημιουργείται στην αρχή του βρασίματος τον αφαιρούμε με την κουτάλα. Κρατάμε το κρέας χώρια.
Βάζουμε τον ζωμό να πάρει μία βράση. Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να γλασάρει. Μόλις πια είναι έτοιμο το σερβίρουμε μαζί με το κρέας, χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου