Γλυκά Και Επιδόρπια

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ελληνικό Σουβλάκι


η πρώτη μας ανάρτηση είναι το πιο παραδοσιακό φαγητό της όμορφης χώρας μας!
τώρα ακολουθούν τα υλικά και η εκτέλεση αυτής της πεντανόστιμης συνταγής!


Υλικά (6 μερίδες)
1/2 κιλό μοσχάρι ή χοιρινό 
3 πατάτες 
2 ντομάτες 
2 κρεμμύδια 
6 πίτες 
τζατζίκι 
μουστάρδα


Εκτέλεση
-Κόβετε το κρέας σε μικρά κομματάκια
-Τα βάζετε σε ένα μπολ με λάδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη για 2-3 ώρες
-Τα περνάτε από καλαμάκια και φτιάχνετε τα σουβλάκια
-Τα βάζετε στο γκρίλ να ψηθούν γυρνώντας όλες τις πλευρές
-Κόβετε τις πατάτες στο παραδοσιακό σχήμα και τις τηγανίζετε
-Εν τω μεταξύ ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες
-Τηγανίζετε και τις πίτες σε λίγο λάδι ή για πιο light έκδοση μπορείτε να τις ψήσετε
-Παίρνετε μία πίτα και βάζετε μέσα ένα σουβλάκι, λίγη ντομάτα, λίγο κρεμμύδι και λίγες πατάτες
-Τυλίγετε σε μία χαρτοπετσέτα
-Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε τζατζίκι, μουστάρδα, κέτσαπ ή σως!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ! <3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου