Γλυκά Και Επιδόρπια

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Μεσογειακή Πίτσα


αφού το blog μας έχει ως θέμα την ελληνική κουζίνα, η πίτσα που θα αναρτήσουμε δεν είναι η συνηθισμένη πίτσα που όλοι μας τρώμε! περιέχει μεσογειακά αλλά νόστιμα υλικά και δεν είναι δύσκολη στην παρασκευή της! 


Υλικά:
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. αλεύρι κίτρινο (ντεβέτα)
  • χλιαρό νερό όσο πάρει
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 ντομάτα κόκκινη
  • 5 ελιές
  • 150 γρ. φέτα
  • 80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη
Εκτέλεση:

Λαδώνουμε γεναιόδωρα το ταψί μας.

Σε ένα μεγάλο σκεύος αναμειγνύουμε το άσπρο και κίτρινο αλεύρι με 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι.

Κάνουμε μια γούρνα στη μέση, ρίχνουμε λίγο νερό και διαλύουμε τη μαγιά μέσα. Ζυμώνουμε σιγά με το αλεύρι και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μαλακιά. Την τοποθετούμε αμέσως στο ταψί και την ανοίγουμε ομοιόμορφα με τα χέρια.

Μπαχαρώνουμε με τη ρίγανη και μπόλικο πιπέρι.

Με τη βοήθεια ενός "μαντολίνου" κόβουμε την ντομάτα σε όλη την επιφάνεια, τρίβουμε τη φέτα πάνω, κόβουμε τις ελιές σε μικρα κομμάτια, προσθέτουμε πό πάνω την πιπεριά σε πολύ λεπτές ροδέλες και πασπλιζουμε με το κεφαλοτύρι. Τέλος, το λάδι για να "βράσουν" τα υλικά.

Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου